Anmälan till Skräpplockardagarna 2021 öppnar här den 1 mars

Nu är det snart dags igen!

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Förra året deltog över 600 000 barn och unga runtom i hela landet!

Anmälan 2021 för förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och ungdomsföreningar öppnar här den 1 mars. Prata gärna ihop er om vem som ska anmäla er verksamhet innan dess, så ni inte dubbelanmäler.

Skräpplockardagarna är barnens stora kampanj mot skräpet. Förra året deltog 600 000 barn och unga. Kampanjen drivs av Håll Sverige Rent och ingår i inititativet #hållbarhetpåschemat.

Ta del av pedagogiskt material

I samband med Skräpplockardagarna erbjuder Håll Sverige Rent också pedagogiskt material så att barnen kan lära sig mer om nedskräpningens konsekvenser och lösningar på ett lekfullt sätt anpassat efter barnens ålder.

Ni pedagoger kommer också ha stor frihet att anpassa både undervisning och skräpplockning efter riktlinjerna i er verksamhet.

Anpassningar i samband med Corona

Skräpplockardagarna sker utomhus och kan genomföras i mindre grupper med gott avstånd.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer noga och meddelar er direkt om det skulle bli några förändringar.

Få svar på vanliga frågor och ställ dina egna i vårt frågeforum.