Inspiration och verktyg för skola och förskola

Vi tror på barnen. Vi tror att handlingskraft och framtidstro hos nästa generation krävs för att kunna anta de stora utmaningar vi står inför. Och vi tror att en konkret och viktig miljöfråga som nedskräpning är en bra pedagogisk utgångspunkt i lärandet för en hållbar utveckling.

Här erbjuder vi användbara verktyg och material för lärare och pedagoger.

Skräplabbet

Skräplabbet är precis vad det låter som – ett labb med allt som rör skräp. Välkommen in i vårt nya lärarrum!

Skräplabbet

Grön Flagg

Grön Flagg är ett unikt lärandeprogram inom hållbar utveckling. Tillsammans med Sveriges skolor och förskolor omsätter vi kunskap till direkt handling.

Grön Flagg

Unga Reportrar - för ett hållbart samhälle

Anmäl din klass till Unga Reportrar – ett journalistiskt skolprogram för högstadiet och gymnasiet.

Unga Reportrar

Inspireras av andra skolor och förskolor!

Här hittar du aktiviteter och uppgifter inom hållbar utveckling från förskola upp till gymnasiet.

Exempelsamlingen

Material och inspiration

Här hittar du vårt övriga material om hållbar utveckling.

Pedagogiskt material

Kemikaliesmarta skolor och förskolor

Här hittar du pedagogiskt material för barn och unga från förskolan upp till gymnasiet. Materialet har tagits fram i samarbete med Kemikalieinspektionen.

Kemikaliesmarta skolor och förskolor