Så påverkar covid-19 våra aktiviteter

Uppdaterad: 2020-04-22

Med anledning av coronaviruset covid-19 är det många aktiviteter och sammankomster som ställs in just nu. Håll Sverige Rent håller igång sin verksamhet, men vi följer utvecklingen noggrant och har respekt för att situationen kan förändras.

Skräpplockardagarna och covid-19

Anmälan till Skräpplockardagarna är öppen och skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar kan beställa kostnadsfritt material i vår webbshop.

Är det säkert att plocka skräp i corona-tider? Eftersom aktiviteten sker utomhus och kan göras i mindre grupper med gott om avstånd mellan deltagarna uppmuntrar vi till att genomföra skräpplockningen. Givetvis i den omfattning och efter de förutsättningar som varje skola, förskola eller barn- och ungdomsförening har i dagsläget.

Bedömningen är grundad på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kan därför komma att ändras. Vi vill också uppmana till att använda handskar och vara extra noga med handhygienen.

Tänk på detta innan ni plockar skräp:

• Hålla avstånd till varandra.
• Att inte personer över 70 år eller de som tillhör andra riskgrupper deltar i skräpplockningen.
• Använda handskar och gärna plockpinnar om det finns. Finns inte engångshandskar kan man be barnens föräldrar ta med extra vantar till skräpplockardagen.
• Undvika att ta sig i ansiktet under skräpplockningen.
• Tvätta händerna ordentligt efter skräpplockningen.

Nordiska kusträddardagen 2 maj

Vi flyttar fram våra egna aktiviteter kopplade till Nordiska kusträddardagen 2 maj. Vår ambition är dock fortfarande att skapa Sveriges största rörelse för alla som vill göra en insats för havet. Vi följer utvecklingen noggrant och återkommer med mer information längre fram.

Alla som fortfarande vill och kan göra en insats för havet den 2 maj får självklart göra det. Många företag, organisationer, kommuner och privatpersoner har planerat egna kusträddarevent och det är upp till var och en att genomföra dessa eller ej. Vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och rekommenderar alla att använda handskar vid skräpplockningen och vara noga med handhygienen. 

Webbshop

För närvarande går det endast att köpa digitala gåvobevis samt skräpplockningsmaterial i vår webbshop.


Vårt frågeforum »
 

Kontakt