Allemansrätten för barn och unga

Här har vi samlat utbildningsmaterial och annat kul som är fritt fram att använda! Lär er mer med vårt utbildningsmaterial och testa era kunskaper med en tipspromenad. Var sedan stolta och skriv ut diplom!

Frågesport om allemansrätten

Får du gå var du vill i naturen? Får du grilla var du vill? Och vad gör du egentligen om du blir nödig? Testa hur mycket du kan om allemansrätten i vår frågesport!

Starta frågesporten »

ÖrnäventyretDet stora Örnäventyret

Med "Det stora Örnäventyret" lär ni er mer om allemansrätten på ett lekfullt och engagerande sätt genom värderingsövningar, aktiviteter och lekar. Äventyret riktar sig till barn i åldrarna 6-12 år, men kan även passa till yngre och äldre barngrupper.

Till Det stora Örnäventyret (pdf) »

Ali, Sara och Allemansråttan

En saga om allemansrätten som passar yngre barn. Här får ni följa med Ali och Sara ut i skogen där de träffar Allemansråttan - en råtta med grym koll på allemansrätten.

Till Ali, Sara och Allemansråttan (pdf) »

Allemansrätten Code of ConductAffisch om allemansrätten

Affisch med de tretton punkter som är bra att tänka på i naturen plus fina illustrationer!

Till affischen för utskrift (pdf) »

Till affischen för webb (jpg) »

Tipspromenad om allemansrätten

Samma frågor som i frågesporten här på webben, men i utskriftsvänligt format som passar perfekt för tipspromenad!

Till Tipspromenaden (pdf) »

Diplom

Diplom till barn och unga som har extra bra koll på allemansrätten!

Till diplomet (pdf) »

Animerad film om allemansrätten

En film om hur man bäst uträttar sina behov i naturen.

Direktlänk till filmen på Youtube: http://youtu.be/0dPbXuN9WXo

13 punkter att ha koll på i naturen

Letar du efter mer fakta om allemansrätten? Kolla då in vår artikel där du hittar 13 punkter att ha koll på ute i naturen.