Optimist för havet!

Marin nedskräpning är ett av vår tids största miljöproblem. Varje år hamnar runt 8 miljoner ton plast i haven, plast som inte försvinner. Det får stora konsekvenser för djur, natur och oss människor.

Vi på Håll Sverige Rent och våra vänner på Sjöräddningssällskapet och Svenska Seglarförbundet delar ett starkt band till havet. Vi vill tillsammans göra skillnad för våra hav genom projektet Optimist för havet - där vi kommer att samla in plastskräp från stränder och ta tillvara på skräpet genom att bygga optimistjollar av det. Optimistjollarna kommer sedan användas för att låta ännu fler upptäcka våra fantastiska hav och vatten.

Vi kommer också öka kunskapen om marin nedskräpning genom utbildningar för barn och unga.

Vi tror att alla är en del av lösningen till problemet med marin nedskräpning. Genom att inte skräpa ner, plocka upp skräp som finns på våra stränder och minska användandet av engångsplast kan vi tillsammans bidra till skräpfria hav.

Projektet genomförs med stöd av Svenska Postkodlotteriet under 2018-2020. Under projektet kommer du kunna träffa oss på seglartävlingar och annat skoj runt om i landet.

Mer information finns på projektets hemsida »
 

Med stöd av:

Skräp i havet

Filmer och grafik som berättar mer om marin nedskräpning och dess konsekvenser.

Kontakt