Var med i Unga Reportrar!

Unga Reportrar är en tävling för åk 6–9 och gymnasiet.

Årets vinnare är korade! Stort grattis till Lina Tuving på Nacka gymnasium, Signe Ceder och Kristalia Kostarelli från Lars Kaggskolan och Elsa Knöös, Samuel Lindberg, Emma Rosdahl och Christoffer Sönne från Värmdö gymnasium. Se alla vinnarbidrag och läs juryns motiveringar på The Magazine » 

En ny omgång av Unga Reportrar startar senare i år. Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att få information om när anmälan öppnar igen.

Uppdraget för eleverna är att arbeta som grävande journalister och undersöka en hållbarhetsfråga. Hur ser det ut i skolan, är det skräpigt? Är lamporna tända dygnet runt eller finns det andra miljöbovar i skolan? Går det att köpa kläder på ett klimatsmart sätt? Väck engagemanget hos dina elever och ge dem verktyg att uttrycka sig och agera!

Första pris i tävlingen är 10 000 kr till klassen. Vinnarna får dessutom möjlighet att tävla internationellt i Young Reporters for the Environment.

Sista dag att skicka in sitt bidrag var 1 mars 2020. Bidrag som skickas in efter 1 mars är med och tävlar nästkommande år.

Det går att arbeta med Unga Reportrar inom ett enskilt skolämne, ämnesövergripande eller som en schemabrytande aktivitet. Ni kan starta arbetet på en gång - planeringsunderlag och elevmaterial finns här!

Det är helt kostnadsfritt att vara med i Unga Reportrar. Och det är naturligtvis förankrat i både Lgr 11 och Gy2011.

Unga Reportrar är den svenska delen av Young Reporters for the Environment (YRE). Idag finns det mer än 300 000 Young Reporters över hela världen.

 

Tips från proffsen

Se våra korta filmer där Bianca Kronlöf, Pär Holmgren, Frida Svensson och Linus Meyer ger tips och inspiration till alla unga reportrar.

Unga Reportrar – The Magazine

Kika på några av de reportage, filmer och fotografier som unga reportrar har gjort runt om i Sverige.

Kontakt