No Litter Generation

Se filmen om nedskräpning som nu sprids över hela världen!

Materialet för No Litter Day riktar sig till barn och unga i åldern 10-18 år

No Litter Generation ska engagera miljoner barn i Sverige och resten av världen mot nedskräpning. Bakom satsningen står World's Children's Prize och 2019 var även vi på Håll Sverige Rent med.

Barn i åldrarna 10-18 år i tusentals skolor världen över är med i No Litter Generation. De lär sig om nedskräpningens orsaker och konsekvenser, om lösningar och vad vi kan göra för att stoppa skräpet.

Bli en del av No Litter Generation. Notera att materialet går bra att använda men vi ordnar ingen tävling i år.

1. Se filmen

Se kortfilmen tillsammans med eleverna och gör övningen ”prata skräp” i lärarhandledningen.

2. Använd materialet

Använd elevblad och lärarhandledning för att lära er mer om orsaker, problem och lösningar – både globalt och lokalt. Materialet riktar sig till elever i årkurs 3-9 samt gymnasiet. 

Materialet finns på Svenska, Engelska, Franska, Portugisiska, Urdu, Nepali, Hindi, Spanska, Arabiska, Somaliska, Dari och Persiska (Farsi).

Till lärarhandledningen »

Elevhäfte på olika språk »

Skriv ned klassens bästa förslag på hur man ska minska nedskräpningen lokalt, i er kommun, men även globalt. Vilka skillnader finns? Vilka likheter finns? Hur ska vägen framåt se ut?

 

Initiativet No Litter Generation stöds av Svenska Postkodlotteriet, som ett led i Postkodlotteriets satsning på att bidra till uppfyllandet av de Globala målen för hållbar utveckling.

Kontakt