Flen blev årets bästa Skräpplockarkommun 2020

Foto:Johan Gustafsson

I slutet av maj korades en vinnarkommun i Skräpplockardagarna - Flens kommun! Priset i år blir något som alla i kommunen - och framför allt alla de barn som plockat skräp - kan ta del av; en konsert med Panetoz. Panetoz gjorde sig kända med låten "Dansa pausa" och har bland annat varit med tidigare år i Melodifestivalen.

Så här gick tävlingen till:

• Få så många barn i kommunen som möjligt att delta i Skräpplockardagarna. Hör av er till förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och ungdomsföreningar. Målet är att alla barn i kommunen ska med och oavsett ålder. Ta gärna hjälp av vårt kommunikationsmaterial för att få deltagare att anmäla sig!
  • 8 maj kontaktar Håll Sverige Rent de 20 kommuner som har störst chans att bli en av de 10 finalisterna.
  • 15 maj kl 12:00 är de 10 finalkommunerna klara, dvs de kommuner som har engagerat flest barn (i förhållande till antal barn i kommunen). Anmälan för deltagare fortsätter dock att har öppet hela dagen.
  • Finalisterna har till den 22 maj på sig att skicka in dokumentation till anna.lilja@hsr.se (2 st. A4-sidor med bild och text) som styrker nedanstående:
  1. Vad har ni genomfört för aktiviteter i kommunen som gynnat och stärkt kampanjen Skräpplockardagarna? De kommuner som den 22 maj ännu inte genomfört sina aktiviteter skriver vad de har planerat att göra. Kan exempelvis vara aktuellt för kommuner långt norrut där snön ligger länge.
  2. Hur har ni spridit det kommunikationsmaterial vi skickat till er. Exempelvis från det kommunikationsmaterial vi skickat till er såsom om annonser, Facebookinlägg, skyltar, mejl, brev mm.
  3. Vad gjorde ni för att nå barn från mellanstadiet och uppåt?
  • 28 maj - En jury från Håll Sverige Rent utser en vinnarkommun baserat på kriterierna ovan.
  • 28 maj-konsertdatum: Den vinnande kommunen får stöd av oss och vår eventbyrå för att planera för konserten.
  • När Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillåter - kommer Panetoz till den vinnande kommunen och underhåller. Var i kommunen konserten äger rum bestäms i samråd med vinnarkommun.

För frågor om dokumentationen, maila Skräpplockardagarnas projektledare Anna Lilja: anna.lilja@hsr.se

Lycka till!

Fotot är taget under 2019 års kommunpriskonsert i Finspång då Electric Banana Band och Bröderna Norberg underhöll på scen.