Välkommen att anmäla er till höstens webinarier!

Vi håller webbinarier för Grön Flaggs medlemmar med tips och inspiration kring arbetet med Grön Flagg. Vi har även bjudit in externa aktörer som arbetar med hållbarhetsfrågor. Länk till anmälan finns inne i Grön Flagg-verktyget

Tillsammans håller vi naturen ren - 27 augusti
Under denna föreläsning får ni lyssna till Håll Sverige Rents verksamhetsutvecklare inom området natur. Hanna-Kajsa Fernström har en lång erfarenhet av att arbeta med naturfrågor som ligger henne varmt om hjärta. Vad innebär allemansrätten och hur kan vi tillsammans hjälpas åt att hålla naturen ren?

Kom igång med ert Grön Flagg-arbete - 10 september
Under detta webbinarie får ni tips från en av Grön Flaggs rådgivare om hur ni kommer igång med ert Grön Flagg-arbete så här i terminsstart. Vi tittar på det digitala verktyget, Grön Flaggs handbok, guider och kommunikationsmaterial – allt som kan underlätta för ert hållbarhetsarbete.

Plast på fel plats - om nedskräpningen av våra hav - 24 september
Passa på att träffa och lyssna till Eva Blidberg från Håll Sverige Rent som arbetar som sakkunnig på marint skräp. Eva har den senaste kunskapen om hur våra hav mår och vilken handlingskraft som behövs för att vi ska kunna förhindra att det år 2050 finns mer plast än fisk i våra hav.

Tips och inspiration inför hållbarhetsdagen - 22 oktober
Grön Flagg delar med sig av tips på hur ni kan fira den stora hållbarhetsdagen för Sveriges för-grund och gymnasieskolor. Den 11 november är det Grön Flagg-dagen och vad passar inte bättre än att visa upp för andra hur ni är med och bidrar till en mer hållbar framtid. Detta webbiniare passar även för äldre elever i Grön Flagg-rådet som är med och planerar denna dag.

Cirkulär ekonomi - 5 november
Vad innebär en cirkulär ekonomi och vad krävs för att ställa om till det? Vad gör externa aktörer på marknaden som kan ge barnen och eleverna en framtidstro? Under detta webbinarie får ni chansen att träffa en av Sveriges experter på cirkulär ekonomi - Sebastian Holmström.

Naturhistoriska riksmuseet - 26 november
Under hösten fortsätter Håll Sverige Rent och Naturhistoriska riksmuseet sitt samarbete. Vi har bjudit in Sara Schesny som arbetar som museiepedagog där. Hon kommer bland annat att berätta för er om vilka möjligheter det finns att använda Naturhistoriska riksmuseets digitala resurser i Grön Flagg-arbetet.